Magazin CONSTANTA: Str. Bucuresti colt cu Bd. Al. Lapusneanu, (zona giratoriu)Tel.: 0241.623.060; Mobil: 0751.900.900

icon
icon
icon
icon
icon
icon
icon

 

 

Pompe de caldura Aer-Apa WESTECH-GERMANIA

Noile pompe de caldura WESTECH cu turul la 65 grd sunt cele mai economice alternative pentru incalzire, atat la case , cat si la apartamente.

Componente de inalta calitate garanteaza functionarea fara deranjamente si la temperaturi exterioare foarte joase de pana la - 20grdC.

Pompa de lichefiere ( compresorul ) HITACHI SCROLL fabricat de unul din cei mai mari producatori, garanteaza functionarea utilajului mai mult de 33.000 de ore fara intrerupere sau exprimat alt fel - peste 16 ani de functionare in regim de 24 de ore.

Microprocesorul ( automatizarea ) este SIMENS usor acesibila si cu posibilitati multiple de programare in functie de zona geografica si umiditatea aerului, pentru a avea maximul de eficienta

75% aer rece + 25% energie electrica = 100% energie termica !


Pompele de caldura - cel mai economic mijloc de incalzire

Pompele de caldura au devenit tot mai populare in Romania in ultimii ani datorita economiilor de costuri care le genereaza intr-un mod ecologic; colecteaza pana la 3/4 din energia produsa in mod gratuit din mediul inconjurator consumand pentru aceasta doar 1/4 energie electrica.
Per ansamblu pretul unei gigacalorii produse cu aceste pompe de caldura se situeaza sub pretul aceleiasi gigacalorii produse cu o centrala pe gaz sau mai nou chiar si a unei centrale pe lemne. Luand in considerare ca preturile combustibililor fosili (lemn, gaz, motorina) sunt in crestere iar pretul energiei electrice are vadite tendinte de scadere, se preconizeaza ca in scurt timp pompele de caldura - care folosesc doar curent electric - vor fi un produs de incalzire pe scara larga in majoritatea caselor si apartamentelor.

SOLUTIE ECONOMICA SI ECOLOGICA PENTRU SISTEM DE INCALZIRE CASA

- 100 mp si apa calda 150 litri - SISTEM RADIANCE 1

Sistem RADIANCE 1 - WESTECH-GERMANIA
Pompa de caldura WESTECH aer-apa(15kw) + Sistem solar 60 tuburi vidate(9,8mp)
- sistemul are in componenta noua generatie de pompe de caldura WESTECH care functioneaza cu succes si iarna la -20grd

Componenta sistem :
Pompa de caldura aer-apa Westech  AW 15 (tur 65grd) – COP 4,0 alimentata la 380V
Panouri solare Westech SP 58/1800A - 30 tuburi vidate – 2 buc
Suporti inox pt prinderea panourilor
Automatizare STECA TR 301
Boiler tanc in tanc SISS 500 (350/150)
40 litri antigel
Pompa Tacosol FV70 8-28l/min
Vas de expansiune 35l
Set racord de legatura pompa-vas de expansiune

Pentru Pret va rugam sa ne contactati.
Energia termica este extrasa din aerul din exterior, prin schimbatorul de caldura (vaporizatorul) si transformata, prin compresor, in nivelul de temperatura dorit pentru incalzire.

In momentul cind agentul frigorific devine gaz prin preluarea ,,caldurii ” sursei reci, acesta este introdus intr-un compresor (doar gazele se pot comprima - lichidele sunt incompresibile) iar in timpul compresiei (asa cum stim deja ) temperatura agentului frigorific creste cu citeva zeci de grade, suficient sa ajunga la o temperatura mai mare decat a agentului termic si sa-i poata ceda acestuia cadura .

Dupa ce agentul frigorific cedeaza energia agentului termic, revine treptat la starea initiala (lichida) si este trecut printr-un ventil de expansiune, unde pierde presiunea acumulata in compresor.

Ventilul de destindere detensioneaza agentul frigorific, intregul circuit putand astfel sa o ia de la inceput

Din acest moment ciclul se repeta iar pompa de caldura "pompeaza" caldura dinspre sursa rece spre agentul termic - bineinteles prin intermediul agentului frigorific si cu aportul compresorului .

Coeficientul de performanta COP al unei pompe de caldura reprezinta raportul dintre puterea de incalzire a acesteia si puterea electrica absorbita de la retea, respectiv :

COP = PUTEREA DE INCALZIRE : PUTEREA ELECTRICA ABSORBITA

In cazul noilor pompe de caldura WESTECH tip aer - apa cu turul de 65 grd, coeficientul de performanta este COP = 4. Aceasta inseamna ca 1 kWh de energie electrica absorbita produce, prin intermediul pompei de caldura tip aer-apa, 4 kWh energie termica.